С омагьосващата клезмер музика на еврейския фолклор започна дванадесетото

...
          С омагьосващата клезмер музика на еврейския фолклор започна дванадесетото
Коментари Харесай

Вълнуващо начало на Arbanassi Summer Music 2022 в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“

          С омагьосващата клезмер музика на еврейския фолклор стартира дванадесетото издание на.

Фестивалът за класическа камерна музика започва в църквата „ С. Архангели Гавраил и Михаил “ в с. Арбанаси с пъстра селекция от обичайни песни, показани от сопран в акомпанимент на кларинет, обой и британски рог и контрабас в осъществяване на Лор Бинон и виртуозните музиканти Бенджамин Диелтйенс, Димитри Местдаг и Юлита Фъсева.

Публиката, изпълнила до краен лимит възрожденската църква-музей, остана очарована от концертната стратегия и горещо приветства изпълнителите – водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други международни оркестри.

Музикалният конгрес бе открит от шефа на Регионален исторически музей-Велико Търново доктор Иван Църов, а първоначално му зам.-кметът на община Велико Търново Нейко Генчев публично връчи на основателите на Arbanassi Summer Music. Димитри Местдаг и Юлита Фъсева премията „ Култура “ 2022 на Старата столица.

На 16 юли интернационалната групировка музиканти ще извърши в църквата „ Св. Архангели Михаил и Гавраил “ Квинтет в сол минор, оп. 39 от Сергей Прокофиев и Кларинетен квинтет в си минор, оп. 115 от Йоханес Брамс.

На 18 юли фестивалната сцена се мести в арбанашката черква „ Св. Георги “, където ще звучат произведения на съветските композитори Александър Глазунов и Дмитрий Шостакович, а на идната вечер е заключителния концерт с определени творби от програмата на Arbanassi Summer Music 2022.

Билети за фестивала се оферират в Информационния център на Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ №1 във Велико Търново, понеделник – петък от 10,00 до 18,00 ч., както и на място, директно преди концертите.

Още за Arbanassi Summer Music на
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР